Plugg!

Ibland hjälper det verkligen att sätta sig ner och prata om saker och ting, bara så man kan lösa problem.
Har gått på utbildningen i snart 2 veckor, har aldrig under hela mitt liv lärt mig så mycket om mig själv. Inte hur kroppen fungerar och så utan psykiskt, speciellt dagens lektion fick mig att inse mycket. Nu vet jag ganska mycket om varför jag fungerar som jag gör, och det är när man väl förstår sig på sig själv som man kan börja ändra på sina fel.

Ingen är ju perfekt, de har man alltid vetat. Idag tog jag tag i vissa saker, känns skönt! Det är sjukt att så mycket saker, småsaker har med ens uppväxt att göra. Ett exempel:
-Jag har aldrig i hela mitt liv varit duktig i skolan. Jag har alltid trott att det var för att jag helt enkelt inte var duktig eller hade svårt att lära mig m.m. Men vet ni vad? ALLA kan bara man vill, mina nära och kära SAMT LÄRARE som man har haft under alla år har bara tryckt ner en. Inte med vilja men det blir så.
Man fick jämt höra "åhh, IG igen. Vad har hänt? Plugga du inte?" grejen är den att man ALDRIG ALDRIG ALDRIG ska påpeka nått negativt för efter ett tag så har man lagrat det i hjärnan, att man inte kan.
Istället ska man som förälder eller lärare jämt påpeka när man gör nått bra, då blir de det man lagrar i hjärnan "Jag är duktig, jag kan!". Om man har en lärare som säger "Nee, nu måste vi göra nått åt det här. Det här gick inge bra." Vad är det man tänker då? Inte att läraren bryr sig, utan att hon/han är dum. "Jag vill inte göra nått åt det här för jag kan inte..." tänker man.

Det här var ett exempel, lite smått förstått varför jag delvis har skitigt i skolan. Nu vet jag inte om ni förstår er på min text för de här är ju bara en liten del av hela grejen men det stämmer. Man vet att man kan MEN tanken av att man alltid har misslyckats får en att i stort sätt ge upp, om inte från början så efter att man har försökt ett tag.
Nu ska jag fortsätta plugga! Puss på er <3Jag Kan, Jag Vill, Jag Vågar !


Kommentarer
Postat av: Nattuzz

<3

2010-09-07 @ 21:32:47
URL: http://nattuzz.blogg.se/
Postat av: Anonym

ääälskar att du börjat blogga igen! woohooo!!

Det du säger stämmer så mycket att de gör ont, det är ju det din header säger. Allting sitter i psyket. Det blir vad man gör det till helt enkelt. VEM som helst kan bli VAD som helst. Om det så betyder att man måste ljuga för sig själv så att man till slut tror på det, så blir det av! Keep going, du VET att du kan och vi tror på dig! Du behöver inte bevisa nåt för nån, endast för dig själv!

2010-09-08 @ 02:10:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0